۱۳۸۹ مرداد ۲۸, پنجشنبه

هشدار رهبر ایران در مورد حمله به این کشور


در ادامه واکنش های اخیر مقام های ایرانی به احتمال حمله خارجی به تاسیسات اتمی ایران، رهبر این کشور هشدار داده است که در صورت حمله، جنگ به خارج از منطقه ایران کشیده خواهد شد.

آیت الله علی خامنه ای چهارشنبه در دیدار با مقام های این کشور گفت: "بعید است آنها این حماقت را انجام دهند، اما همه بدانند اگر این تهدید عملی شود میدان مقابله ملت ایران فقط منطقه ما نخواهد بود، بلکه این مقابله، میدان گسترده تری خواهد داشت."

با این حال رهبر ایران در مورد این تهدید و فراتر رفتن جنگ از "منطقه ما" وارد جزئیات نشد و نگفت که به کدام نقاط ممکن است کشیده شود.

بشنوید

گفت‌وگو با منصور فرهنگ، نماینده سابق ایران در سازمان مللبشنویدمدت: 00:01

اما حسین شریعتمداری از مشاوران رهبر ایران و مدیر مسئول روز کیهان در مصاحبه ای با نشریه "نیویورکر" که در شماره 16 اوت این مجله چاپ شد گفت: "آنها با هر ترکیبی به ما حمله کنند، یعنی آمریکا با اسرائیل یا بدون اسرائیل، ما اسرائیل را هدف خواهیم گرفت."

در هفته های اخیر در پی اظهارات دریاسالار مایک مولن رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا در روز اول اوت در گفتگو با شبکه ان بی سی، که گفته بود آمریکا طرحی احتیاطی برای حمله به ایران دارد، مقام های متعدد ایرانی به آن واکنش نشان داده اند.

دریاسالار مولن گفته بود که هرچند حمله نظامی برای تخریب تاسیسات اتمی ایران همچنان یکی از گزینه های آمریکاست اما افزود که او "امیدار است کار به آنجا نکشد" و هشدار داد که حمله به ایران می تواند "پیامدهای ناخواسته ای داشته باشد. که پیش بینی آنها در این بخش شدیدا بی ثبات جهان مشکل است."

با این حال او تاکید کرد که این گزینه ای مهم است و به خوبی درک می شود که وجود دارد.

به گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس اسحاق آل حبیب، معاون دفتر نمایندگی ایران در سازمان ملل، روز چهارشنبه در نامه ای به دبیر کل و رئیس شورای امنیت و مجمع عمومی سازمان ملل، ادعا کرد که آقای مولن و سایر مقام ها و قانونگذاران آمریکایی ایران را به استفاده از نیروی نظامی "تهدید کرده اند."

این ظاهرا دومین نامه شکایت آمیز ایران به سازمان ملل در این باره طی چند هفته اخیر است.

نگاه آمریکا به ما، با وجود همه حرف های آمریکایی ها درباره لزوم تغییر رفتار جمهوری اسلامی، نگاهی مبتنی بر نفی موجودیت نظام اسلامی است ما نیز متقابلا جنبه استکباری و ابرقدرتی آمریکا را مردود می دانیم و نفی می کنیم

رهبر ایران
پیشتر در روز 20 مرداد منوچهر متکی وزیر خارجه ایران گفته بود: "ممکن است آمریکا از توان لجستیکی برای حمله به یک کشور دیگر در منطقه برخوردار باشد، اما به دلیل هزینه های بسیار سنگین چنین اقدامی، این کشور قادر نیست که چنین کاری را انجام دهد. در نتیجه وقوع چنین جنگی را بسیار ضعیف می دانم".

آقای متکی در پاسخ به سئوالی درباره احتمال حمله نظامی به ایران گفت: "اساسا شرایط سیاسی منطقه با حمله احتمالی به ایران دگرگون خواهد شد".

لی همیلتون نماینده سابق کنگره آمریکا و از رؤسای "گروه مطالعه عراق" به نیویورکر گفت: "این نگاه در آنجا (تهران) که ایالات متحده از نظر نظامی ناتوان است، دیدگاه خطرناکی است... مساله ناتوانی نیست. اگر اراده کنیم که این کار را بکنیم، فکر می کنم بتوانیم."

او اظهار نظر کرد که به اعتقاد او احمدی نژاد ممکن است نیات غرب را درست تعبیر نکرده باشد و گفت: "آنها در ایران بسیار منزوی هستند و آمریکا را آنطور که فکر می کنند نمی شناسند."

آقای همیلتون گفت که مقام های آمریکا همچنان درحال بحث درباره بهترین رویکرد مقابل ایران هستند، اما بسیاری از آنها احساس می کنند که مهلت دیپلماسی درحال پایان یافتن است."

او گفت: "از حدود سه ماه پیش، فضایی از تمایل به اقدام نظامی قابل تشخیص است."

مساله موجودیت

آیت الله خامنه ای در سخنان روز چهارشنبه اش گفت که آمریکا و اسرائیل موجودیت جمهوری اسلامی را قبول ندارند و اینکه حکومت او به "دلایل واضح" گفتگو با آمریکا را رد کرده است "چرا که مذاکره در سایه تهدید و فشار و ارعاب را مذاکره نمی دانیم".

این نگاه در آنجا (تهران) که ایالات متحده از نظر نظامی ناتوان است، دیدگاه خطرناکی است... مساله ناتوانی نیست. اگر اراده کنیم که این کار را بکنیم، فکر می کنم بتوانیم

نماینده سابق کنگره آمریکا
این درحالی است که محمود احمدی نژاد در مصاحبه با مجله نیویورکر با اشاره به تشدید مقابله جویی میان ایران و آمریکا گفته بود: "من از این وضع خوشحال نیستم. ایرانی ها از آن خوشحال نیستند."

آیت الله خامنه ای اما گفت: "نگاه آمریکا به ما، با وجود همه حرف های آمریکایی ها درباره لزوم تغییر رفتار جمهوری اسلامی، نگاهی مبتنی بر نفی موجودیت نظام اسلامی است ما نیز متقابلا جنبه استکباری و ابرقدرتی آمریکا را مردود می دانیم و نفی می کنیم."

او همچنین از گفتگو با آمریکا در مورد مساله عراق و یک مساله دیگر که از آن نام نبرد سخن گفت.

آیت الله خامنه ای گفت: "البته ما در دو مساله یعنی درباره عراق و یک مساله دیگر که آنها موضوع امنیتی مهم می خواندند با آمریکایی ها مذاکره کردیم اما آن تجربیات نیز نشان می دهد که آنها هر وقت در پای میز مذاکره در مقابل استدلال و حرف حساب، کم بیاورند متوسل به زورگویی و قطع یک طرفه مذاکره می شوند."

او بار دیگر تاکید کرد که ایران تحت فشار آمریکا مسیر حرکت خود را تغییر نخواهد داد.

رهبر ایران همچنین بار دیگر به دفاع از دولت احمدی نژاد پرداخت و از جمله گفت نباید آمارهای ارائه شده از سوی دستگاه های مسئول را "بی دلیل" مورد انتقاد قرار داد زیرا به عقیده او این اقدام "اعتماد مردم را تضعیف می کند."

او همچنین در مورد اختلافات دولت و مجلس که اخیرا اوج گرفته است گفت: "اختلاف نظر دولت و مجلس در مسائل مختلف فاجعه نیست، بلکه تبدیل این اختلاف سلایق به شکاف های غیرقابل اصلاح و زخم های غیرقابل علاج، خطایی بزرگ است

هیچ نظری موجود نیست:

ارسال یک نظر